Trend: Digitale werkplek en de flexibele arbeidsmarkt

Flexibele arbeidsmarkt zorgt voor de komst van De digitale werkplek

online werken

De digitale werkplek stond deze zomer in de schijnwerpers tijdens de Gartner Digital Workplace Summit. Hier werd gesproken over de trends van een moderne werkomgeving en de flexibele arbeidsmarkt. Wij hebben de onderwerpen die ons het meest inspireerde op een rijtje gezet.

De nieuwe generatie werknemers is flexibel, wil uitgedaagd worden en een goeie balans hebben tussen werk en privé. Als je het hen vraagt is de digitale werkplek is de normaalste zaak van de wereld.

Online werken met je mobiel, tablet & ultrabook tegelijkertijd

In 2017 zullen er wereldwijd ca. 8 miljard aan devices verkocht worden. Het grootste gedeelte (60%) is volgens verwachting van Gartner de mobiele telefoon, daarnaast kun je denken aan tablets, ultrabooks en overige mobiele devices. De desktop neemt in tegenstelling van de mobile devices alleen maar verder af. Per medewerker beschikt men dus over meerdere verschillende devices om apps te benaderen, tools te gebruiken en informatie te vinden en te delen. Een flexibiliteit die past bij de digitale werkplek.

Onze ervaring en visie is dat innovatieve bedrijven veel kansen zien om deze flexibiliteit om te zetten in resultaten. De scheidslijn van werkuren en privé uren vervaagt. Flexwerkers kunnen werken als het hen uitkomt en zo een goede balans vinden tussen werk en privé. Dit draagt bij een positieve werkhouding en zorgt voor betere resultaten van werknemers. Bovendien kunnen werkgevers een tegenprestatie vragen door bijvoorbeeld meer van flexwerkers te verlangen in drukke periodes.

multi device

Werknemer wordt "business consument"

Volgens de analysten van Gartner kiezen werknemers in toenemende mate eigen technologie voor het uitvoeren van hun werk. Flexwerkers maken zelf de keuze uit de te gebruiken devices, app's, applicaties, software en websites om tot het gewenste resultaat te komen. Zij verwachten daarbij een consument -achtige ervaring op hun werkplek. Uiteindelijk leidt dit tot een mensgerichte manier van werken. Dit stelt flexwerkers in staat beter samen te werken en samen te delen. Dit zijn belangrijke sociale en maatschappelijk winstpunten die de digitale werkplek tot een succes zullen maken.

Gartner adviseert organisaties de zakelijke voordelen in te zien van deze business consument. Medewerkers, flexwerkers en stakeholders voelen zich betrokken, werken effectiever en zijn flexibel.  Hierdoor hebben zij een betere aansluiting bij de behoefte van de moderne klant.
IT afdelingen van organisaties zullen bovendien minder bij strategische keuzes betrokken worden en daarmee wordt de afhankelijkheid van IT afdelingen steeds kleiner.

De cloud is (nog steeds) de toekomst

Ook werken in de cloud is, nog steeds, de toekomst! Een bevestiging wat we eigenlijk al een paar jaar horen. De cijfers spreken voor zich:

  • Op dit moment zet 10% van de Europese organisaties hun businessdata in de cloud.
  • In 2017 wordt verwacht dat 50% van de Europese organisaties in de cloud zal werken.
  • 25% heeft reeds flink geïnvesteerd in "werken in de cloud"

Bedrijfsgevoelige informatie zal volgens de meest organisaties op eigen servers worden opgeslagen, zo verwacht het onderzoeksbureau. Voor een groot deel heeft dit te maken met de internationale discussie rondom veiligheid van data en persoonsgegevens.
Dit zijn onze meest inspirerende onderwerpen die wij kort hebben samengevat tijdens het "Gartner digital workplace summit".
Dit bevestigd onze visie over de snel veranderende arbeidsmarkt en geeft ons inspiratie in nieuwe software oplossingen. Wil je meer weten of van gedachte wisselen. Neem dan contact op met Wendy Haket of met vul ons contact formulier in.

About the Author

Clef two-factor authentication